رد: ؟؟؟ سااعدوني بليز الاسئله المقلوبه تست بنك 3
Chapters (8-11): Genetics الفصول (8-11) : علم الوراثة
Chapters (8-11): Genetics
38. Why is binary fission classified as asexual reproduction?
(Answer: 8.3; 127)
39. When does a chromosome consist of two identical chromatids?
(Answer: 8.4; 128)
40. A researcher treats cells with a chemical that prevents DNA synthesis from starting. This statement would trap the cells in which part of the cell cycle?
(Answer: 8.5; 129)
41. Contrast cytokinesis in animals with cytokinesis in plants.
(Answer: 8.7; 132)
42. What is the explanation for our having two of each type of chromosome?
(Answer: 8.12; 137)
43. Imagine you stain a human cell and view it under a microscope. You observe 23 chromosomes, including a Y chromosome. You could conclude that this must be a cell taken from the organ called the ………..
(Answer: 8.13; 137)
44. A cell has the haploid number of chromosomes, but each chromosome has two chromatids. The chromosomes are arranged at the center of the spindle. What is the meiotic stage?
(Answer: 8.14; 139)
45. Horse breeders sometimes speak of "mixing the bloodline" of two pedigrees. How does this language relate back the "bleeding" model of inheritance?
(Answer: 9.1; 154)
46. Why was the development of true-breeding varieties critical to the success of Mendel's experiments?
(Answer: 9.2; 155)
47. How can two plants with different genotypes for a particular inherited character be identical in phenotype?
(Answer: 9.3; 157)
48. Imagine the second sister (who has attached earlobes) married a man with free earlobes and they had a daughter. What phenotype of this daughter would allow us to deduce all three genotypes in that family?
(Answer: 9.8; 161)
49. During fertilization in humans, what determines the sex of the offspring?
(Answer: 9.20; 175)
50. Compare and contrast DNA and RNA polynucleotides.
(Answer: 10.2; 185)
51. Along one strand of a double helix is the nucleotide sequence GGCATAGGT. What is the complementary sequence for the other DNA strand?
(Answer: 10.3; 187)
52. How does complementary base pairing make possible the replication of DNA?
(Answer: 10.4; 188)
53. What are the functions of the tranion and translation?
(Answer: 10.6; 190)
54. A particular protein is 100 amino acids long. How many nucleotides are necessary to code for this?
(Answer: 10.7; 191)
55. Translate the RNA sequence CCAUUUACG into the corresponding amino acid sequence.
(Answer: 10.8; 192)
56. A certain mutation in E. coli impairs the ability of the lac repressor to bind to the lac operator. How would this affect the cell?
(Answer: 11.1; 211)
57. If a nerve cell and a skin cell in your body have the same genes, how can the cells be so different?
(Answer: 11.2; 212)
58. What must occur before RNA polymerase can bind to a promoter and transcribe a specific eukaryotic gene?
(Answer: 11.5; 214)
59. How does the cloning of plants from differentiated cells support the view that differentiation is based on the control of gene expression rather than on irreversible changes in the genome?
(Answer: 11.14; 221)
60. What are the intended products of reproductive cloning and therapeutic cloning
(Answer: 11.15; 222)
|