عرض مشاركة واحدة
منتديات طلاب وطالبات جامعة الملك عبد العزيز منتديات طلاب وطالبات جامعة الملك عبد العزيز
  #1  
قديم 28-12-2009, 07:51 PM
الصورة الرمزية سسكرهـ

سسكرهـ سسكرهـ غير متواجد حالياً

ي رب آجبر خـآطري =(

 
تاريخ التسجيل: Oct 2009
التخصص: Bio ~
نوع الدراسة: إنتظام
المستوى: الثالث
الجنس: أنثى
المشاركات: 275
Talking تعـآلوآ نحل سوآ تست بانك الكيـٍـٍـٍـٍميــًـًـًــًــًـًآء ..!


السسسلآم عليكم ورحمه الله وبركاته

كيفكم/آخبـآركم
:
إ شـــــــآء الله في تمام الصحه والعافيه نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

وش مسوين ياشطـآر مع الكيميـآء آحس مهمـآ آذاكر ناقصني آشياء كثيير مـآآعرفـهـآ

عشششان كذا حابه نحل التست بانك سوآ عشششان نتذكر بعض وتسييير المذاكره آحلى نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

بآبدآ بالآسئله وبحط إلي فهمته منهـآ والنواتج وبقه الحل عليكم ..!

:)


1. Which of the following is/are characteristic(s) of gases?



A. High compressibility
B. Relatively large distances between molecules
C. Formation of homogeneous mixtures regardless of the nature of gases
D. High compressibility AND relatively large distances between molecules
E. High compressibility, relatively large distances between molecules AND formation of homogeneous mixtures regardless of the nature of gases


مـآني فـآهمته صراحه نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

:
2. A small bubble rises from the bottom of a lake, where the temperature and pressure are 4°C and 3.0 atm, to the water's surface, where the temperature is 25°C and the pressure is 0.95 atm. Calculate the final volume of the bubble if its initial volume was 2.1 mL.


A. 0.72 mL
B. 6.2 mL
C. 41.4 mL
D. 22.4 mL
E. 7.1 mL
الحل:
p1v1÷T1=p2v2÷T2
ذا هوو القانون

ونعووض بس الناتج مايطلع من الخيارات نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


:

3. Calculate the mass, in grams, of 2.74 L of CO gas measured at 33°C and 945 mmHg.


A. 0.263 g
B. 2.46 g
C. 3.80 g
D. 35.2 g
E. 206 g
الحل :
آعتقد ذا هو القانون حقه pv = nRT
وبالتعويض كمآن مـآيطلع ..نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


:

4. Which of the following gases will have the greatest density at the same specified temperature and pressure?


A. H2
B. CClF3
C. CO2
D. C2H6
E. CF4
الحل:
آمممم مـآآدري في قانن كذا يبين الآعلى في الكثافه إلي فاهم بالله يقول كيف ..!

:
5. Determine the molar mass of chloroform gas if a sample weighing 0.389 g is collected in a flask with a volume of 102 cm3 at 97°C. The pressure of the chloroform is 728 mmHg.


A. 187 g/mol
B. 121 g/mol
C. 112 g/mol
D. 31.6 g/mol
E. 8.28 ´ 10-3 g/mol

الحل:
V=102
P=628
هل نقسمهـآ ع 670

ولا لأ
T=97+273
بس وششش القـآنون يعني آول مره آشوف ذا المطلوووب كيف الفكره حقه نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة ...!





:





6. What is the molar mass of Freon-11 gas if its density is 6.13 g/L at STP?

A. 0.274 g/mol
B. 3.64 g/mol
C. 78.2 g/mol
D. 137 g/mol
E. 365 g/mol

طيب كيف نجيب المولر ماس يعني بأي قانون وكيف نحله نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة



7. A mixture of three gases has a total pressure of 1,380 mmHg at 298 K. The mixture is analyzed and is found to contain 1.27 mol CO2, 3.04 mol CO, and 1.50 mol Ar. What is the partial pressure of Ar?

A. 0.258 atm
B. 301 mmHg
C. 356 mmHg
D. 5,345 mmHg
E. 8,020 mmHg

الحل:

يبغى الضغط الكلي بس كييييييييييييف ؟نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة




8. A sample of hydrogen gas was collected over water at 21C and 685 mmHg. The volume of the container was 7.80 L. Calculate the mass of H2(g) collected. (Vapor pressure of water = 18.6 mmHg at 21C.)

A. 0.283 g
B. 0.572 g
C. 0.589 g
D. 7.14 g
E. 435 g



الحل:
بإسسستخدام قانون ra÷rb =الجذر التربيعي لــــ da÷db

صح ولا في آي خلل بس كيف نكمل ..!




9. Air contains 78% N2, 21% O2, and 1% Ar, by volume. What is the density of air at 1,000. torr and -10C?

A. 1.0 g/L
B. 6.1 g/L
C. 1.3 g/L
D. 1.8 g/L
E. 0.56 g/L


الحل:
المطلوب الكثافه طيب ومعطيني درجه الحراره بس ونسب النيتروجين والأكسجين والأرجون

بس كيف القانون نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

وآخيرآ

10
. How many liters of chlorine gas at 25C and 0.950 atm can be produced by the reaction of 12.0 g of MnO2?

MnO2(s) + 4HCl(aq)  MnCl2(aq) + 2H2O(l) + Cl2(g)

A. 5.36  10-3 L
B. 0.138 L
C. 0.282 L
D. 3.09 L
E. 3.55 L


الحل :

ذااا السووووؤال مره مـآفهمته ..!@

يالله آستنى فزعـآتكم وشطـآرتكم ..نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة
رد مع اقتباس